Udgivet i Hjælpemidler

Spiserobot

Af Hok.dk

Hvis du leder efter Spiserobotter behøver du ikke lede længere. Hok.dk er nemlig lavet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere besøge forskellige webshops, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik.

I Danmark har vi historisk set gjort rigtigt meget af ud af velfærden hos os vores borgere, og selvom, at teknologien gør sin fremmarch, så betyder det ikke, at vi behøver gå på kompromis med kvaliteten af vores velfærd.

Det nye felt af velfærdsteknologi og hjælpemidler til ældre har medbragt mange positive udviklinger og nye muligheder, og især de nye robotter, der kommer på markedet, har vist sig populære. Nogle af dem hjælper til samvær (som f.eks.

denne robotsæl), mens andre kan hjælpe en person med at spise selvstændigt. For nogle af os lyder dette ikke som meget, men disse spiserobotter kan øge livskvaliteten hos mange borgere – specielt de ældre.

Så denne nye teknologi og spiseassistanceprodukt, har vi valgt at se nærmere på herunder, så du kan læse mere om den og vælge den helt rette for dig

Aktuelle spiserobotter

[products limit=“40” columns='1' orderby='date' order='DESC' category=“110”]

Hvad er en spiserobot?

Det kan være svært at snævre sig ind på denne nye teknologi, uden at blive for teknisk, men ganske kort, kan vi forklare hvad for en slags robot dette er og hvad den kan bruges til.

Først og fremmest har disse robotter til formål at lade brugeren spise selvstændigt, uanset hvilke forhindringer, som de måtte opleve imod dette. Oftest er spiserobotterne bestående af en arm, der kan bevæge sig på forskellige led, mens de holder en form for bestik. Derudover er nogle også udstyret med for eksempel tallerkener, så det hele er samlet i ét produkt for bekvemmelighedens skyld

Hvem kan udnytte spiserobotter?

Der er ingen tvivl om, at alle i teorien kan udnytte denne teknologi, men den er specielt udviklet til mennesker, der har sygdomme eller handicap, der forhindrer dem i, rent fysisk, at kunne spise selvstændigt. Muskelsvind, Parkinsons og/eller manglende legemsdele er bare nogle af de tilstande, som kan blive hjulpet af sådan en spiserobot. Lige nu er de primært udviklet til ældre i botilbud, men forskning viser, at disse enheder kan være meget fordelagtige blandt børn og unge, som også har lignende, fysiske forhindringer i hverdagen

Hvad er fordelene ved spiserobotterne?

En af de største fordele ved denne teknologi er, at man som bruger kommer til at opleve langt mere selvstændighed, idet man selv kan spise uden nogen større hjælp fra andre. Dette kan give både større selvtillid og glæde i hverdagen, hvilket selvfølgeligt kun er velkomne tilføjelser til hverdagen. Derudover er det værd at nævne, at dette giver personalet tid og mulighed for at udføre andre opgaver og dermed sætte fokus på andre opgaver der skal hjælpes med – for eksempel hvis det drejer sig om et plejehjem eller lignende.

På denne måde kan vi alle sammen, i det lange løb, nyde godt af robotterne og deres mange funktioner

Hvilke typer spiserobotter findes der?

Selvom det er en meget ny teknologi, som først for nyligt er blevet offentligt accepteret, så er der blevet udviklet en række forskellige modeller, som alle har forskellige funktioner.

Nogle er meget simple, idet de bare er en bevægende arm, som kan holde bestik, mens andre vil have plads til tallerkener, som måske også kommer med modellen.

Nogle udgaver af spiserobotterne har mulighed for at blive spændt på et bord, så de ikke, ved en fejl, kan blive væltet ned. Der er også modeller, som er udviklet til at blive taget med rundt, så niveauet af selvstændighed øges endnu mere. Med denne teknologi kan der skabes mere selvstændighed for dem, som måtte være hæmmet på den ene eller anden måde, flere muligheder og til sidst, større livsglæde

VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Spiserobotter

Introduktion til BESTIC Spiserobot https://www.youtube.com/watch?v=LiHpm6_u5ZU BESTIC Spiserobot https://www.youtube.com/watch?v=YDUEqNY_zrQ Center for Velfærdsteknologi: Spiserobot https://www.youtube.com/watch?v=rTrA_V0aDRA

Find det du mangler på hok.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 135.156 produkter fra mere end 501 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 212.332 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 09:01:37.

6
Kategorier
308
Produkttyper
135.156
Produkter
759
Brands
501
Forhandlere
212.332
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.