Kugledyne

Kugledyne

Velkommen til - vores mission her på Hok.dk er at gøre dit køb så nemt som muligt. Derfor har vi samlet Kugledyner fra en lang række billige onlinebutikker, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik - så slipper du for at skulle klikke rundt på hver enkelt webshop.

Dagens Kugledyne Tilbud

Man kan ikke lave Hok.dk uden at vise de bedste tilbud på Kugledyner i 2021. Så det gør vi selvfølglig. Vi har derfor hyret en lille robot der hver nat helt automatisk kravler adskillige af de bedste onlinebutikker fra Danmark igennem for gode tilbud og priser. Du kan se hvad den lille fyr har fundet nedenfor, og vi håber der er et billigt tilbud du kan bruge.


Vi håber at der blandt ovenstående produkter var et godt kugledyne tilbud du kunne bruge. Hivs ikke så husk at vi stadig udvikler vores robot.

Den finder derfor ikke alle produkter. Du kan derfor med fordel alligevel klikke dig ind på den enkelte shop. Du kan også komme tilbage om et par dage og se hvad vi har fundet af gode kugledyner der. Fortæl også meget gerne dem du snakker med om Hok.dk - så bliver vi rigtig taknemmelige.

Personer med fysiske og psykiske problematikker har tendens til søvnbesvær. Uro i kroppen, tankemylder, angst og lignende kan skabe mange vågne timer i løbet af natten og dermed en afbrudt søvn. En god nattesøvn er essentielt for ens ve og vel, så det er vigtigt at finde en løsning på søvnproblemerne. Her er en kugledyne et rigtig godt hjælpemiddel.

Ud fra ergoterapeutiske principper og sansestimulation kan kugledynen afhjælpe forskellige former for problematikker.

Men det kan være svært at finde ud af, hvilken type kugledyne, man skal vælge for at opfylde de ønskede behov.

Der findes flere slags modeller med forskelligt indhold i selve dynen, udviklet til at opfylde forskellige behov. Læs med her i denne guide, og bliv klogere på hvilken type dyne, der er den rigtige

Køb af kugledyne

Fra 0-6 år

 • Til butik Læs mere

  Billig men god

 • Til butik Læs mere

  God og billig

 • Til butik Læs mere

  God og billig

  Danske MountainBlanket laver kugledyner til børn og voksne. Priserne er helt fair og dynerne er i god kvalitet.  

 • Klik her og se størrelser og priser >>

  Kugledyne fra 0-6 år

  Til babyer og små børn anbefaler vi at man i stedet for en decideret kugledyne benytter sig af en tyngdepose eller tyngdevest produceret specielt til babyer / små børn da det er sikrere og giver bedre resultater.  

 • Klik her og se udvalget af tyngdeposer og vægtveste >>

  Zenkuru Kugledynen - billig, men god

  Zenkuru kugledynen kan være god at vælge hvis du gerne vil have kvalitet til en fornuftig pris. Kugledynen fås i forskellige vægtklasser og giver dig trygheden når du skal sove uden at koste alt for meget.  

 • Klik her og se størrelser og priser >> [toc]

  Hvad er en kugledyne?

  En kugledyne fungerer som en almindelig dyne, men i stedet for dun- eller fiberfyld består dynens indhold af kugler, der med deres vægt tynger kroppen. Dette har en beroligende og sansestimulerende effekt. Dynen er inddelt i lommer, kanaler eller kassetter som opfyldes af enten plastikkugler, granulat eller polystyren.

  Dynens vægt og fyld tilpasses til det niveau af sansestimulering, som den enkelte bruger har behov for.

  Dynerne fås både i baby-, junior- og voksendyner som svarer til almindelige dynestørrelser, og de kan oftest deles i to eller flere dele, hvilket gør den lettere at vaske.

  Betrækket på dynen er oftest syet i 100% bomuld, som gør den åndbar og behagelig at ligge med, eller i flammehæmmende betræk

  Hvad koster en kugledyne?

  Kugledynen er et kvalitetsprodukt med en grundig udviklingsproces forud for det færdige produkt. Derfor er prisen for dette også noget højere end prisen for almindelige dyner. Alt efter hvilket mærke, hvilken type og hvilken vægt man vælger, vil prisen også være derefter.

  Prislejet varierer mellem alt fra 3.000 kr.

  til 8.000 kr. når man køber dynen fra ny.

  Her skal man huske på, at dynen er en investering i et psykisk og fysisk velbefindende, hvorfor man ikke bør gå på kompromis med god kvalitet. Produktet har derudover en lang levetid grundet materialernes høje kvalitetsniveau. I og med, at nogle af dynerne kan skilles ad i flere dele, er det let at udskifte en enkelt del, hvis denne skulle gå i stykker. På den måde behøver man ikke at købe en helt ny dyne

  Hvilke typer kugledyner findes der?

  Kugledynerne har tilfælles, at de forbedrer kropsbevidstheden og stimulerer kroppens berøringssans. Med dette som udgangspunkt er dynerne specialiseret i forskellige retninger, så de passer til en bestemte problematik.

  Dynen med de klassiske kugler vil give mere eller mindre dybe tryk mod kroppen, når man bevæger sig, alt efter kuglernes vægt. Når disse tryk opstår sendes sanseinformationen til hjernen, der skaber en beroligende effekt til dæmpning af angst, utryghed, hyperaktivitet eller stress. Dynens tyngde skaber en dybere søvn med færre opvågninger. De dyner, hvor kuglerne ligger i kanaler, virker ekstra beroligende mod fysisk uro. Granulatdynen anbefales ved demens, neurologiske lidelser, kroniske smerter, psykisk samt fysisk uro og generelle søvnproblemer.

  Granulatdynen er ikke en af de tungeste i kategorien, så sansestimuleringen er derfor let. Dynen lægger sig tæt til kroppen og øger kropsfornemmelsen på en behagelig måde og dæmper rastløshed. Dynen kan også anvendes til lejring.

  Det er yderligere muligt at få en dyne med ekstra foer til personer, der har tendens til at fryse

  Hvorfor er kugledyner gode til ældre mennesker?

  Kugledynerne er meget anvendelige til ældre mennesker. Den ældre alder hænger sammen med øget risiko for demens og andre neurologiske lidelser. Disse tilstande er bl.a.

  præget af uro og forvirring. Ældre menneskers søvn er mere let med færre perioder i den dybe REM-søvn.

  I alle disse tilstande er de tunge kugledyner et godt hjælpemiddel til øget ro og tilpashedsfølelse for brugeren natten over, og i mange plejesenge kan man også tilvælge en kugledyne.

  Dynen kan være et supplement til medicin, specielt beroligende- og sovemedicin kan mindskes, da dynen kan give den samme effekt som disse psykofarmaka. Det er derfor vigtigt at finde ud af, hvilken type kugledyne, der lever op til ens behov, inden man køber.

  Men med den rette kugledyne gør man en god investering, og kan dermed opnå mere ro om natten og mere velvære og energi i hverdagen

  VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Kugledyner

  Kugledyner kan hjælpe med at dæmpe angst og uro

  https://www.youtube.com/watch?v=VPHfWoCTiO8

 • Se også: