Hok.dk » Alle guides » Øvrige produkter på Hok.dk » Læsestativ

Bedste Læsestativ: Se top 3

(opdateret september 2023)

Du er landet på Hok.dk, det helt rigtige sted at finde læsestativ. Vi har udvalgt de 3 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 3 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på læsestativ | ✅ Læsestativ-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

På denne side

Detaljeret gennemgang af de 3 bedste læsestativ

Her kan du se hele vores liste over de bedste læsestativ som du kan finde lige nu.

De 3 udvalgte produkter på listen (klik for at gå til det enkelte produkt):

1: Læsestativ – kan stilles på højkant

Den første anbefaling på vores liste har vi fundet hos LivetSomSenior.

Her kan “Læsestativ – kan stilles på højkant” fås til 325,- kr.

 • Stærkt plastikstativ med to vridere
 • Passer til de fleste bøger
 • Kan bruges både vandret og lodret
 • Let at transportere og opbevare
 • Praktisk til både læsning og notetagning

Dette læsestativ er en smart og praktisk løsning til dig, der ønsker at skåne dine arme og skuldre, når du læser bøger eller noter. Stativet er lavet af stærkt plastik og står stabilt på bordet. Der er to små “vridere” nederst på stativet, som holder siderne i bogen på plads. Dette gør, at stativet passer til de fleste bøger, også de tykkere romaner.

En af de særlige funktioner ved dette læsestativ er, at det kan bruges både vandret og lodret. Du kan nemt rotere læsepladen, så du kan have den stående i oprejst position. Dette er særligt praktisk, hvis du f.eks. skal bruge stativet til blot at have et par stykker papirer med noter stående.

Stativet er også let at transportere, da du kan tage “foden” på bagsiden af og bruge det løst som en holder til at skrive på. Dette gør det også nemt at opbevare og tage med dig på farten.

Alt i alt er dette læsestativ en praktisk og alsidig løsning, der passer til både læsning og notetagning. Varenummeret er VIT-70410260.

Se hos LivetSomSenior ❯❯

2: Læsestativ i træ

Anden anbefaling har vi fundet hos LivetSomSenior, hvor du kan købe Læsestativ i træ til kun 325,- kr.

 • Elegant og praktisk læsestativ
 • Tre forskellige indstillingsvinkler
 • God aflastning for skuldre og hænder
 • To “vridere” holder siderne på plads
 • Foldbart og nemt at tage med

Dette læsestativ i træ er en elegant og praktisk løsning til læsning af bøger, magasiner og tablets. Det kan anvendes til alt fra kogebøger til tykke studiebøger og aviser. Med tre forskellige vinkler, der kan indstilles på bagsiden, kan du finde den perfekte læseposition, der passer til dig. Stativet giver god aflastning i skuldre, arme og hænder, så du kan læse i længere tid uden at blive træt.

På forsiden af stativet er der to “vridere”, som holder siderne på bogen på plads, så du nemt kan bladre i den. Stativet kan foldes sammen, så det bliver helt fladt, og er nemt at tage med på farten.

Dette læsestativ er lavet af høj kvalitet træ, der giver en naturlig og varm følelse. Det er et holdbart produkt, der vil give glæde i mange år fremover.

Varenummer: TCC-8300.

Se hos LivetSomSenior ❯❯

3: BLOOMINGVILLE Douve bogstand – natur paulowniatræ

 • Dagens pris: 1199,95 kr.
 • Fundet hos Kids-world.dk
 • Mærke: Bloomingville
 • Materialer: Træ, Kejsertræ

Sidste produkt på vores liste er BLOOMINGVILLE Douve bogstand – natur paulowniatræ som vi har fundet til 1199,95 hos Kids-world.dk.

Forhandlerens beskrivelse:
Denne stilfulde Douve bogstand er fra Bloomingville.
Den er lavet af naturfarvet paulowniatræ og designet med tre rum. Vi skal lige bemærke, at bogstanden er håndlavet, og at den derfor godt kan variere i finish.  Her får du en bogstand, som bl.a…

Se hos Kids-world.dk ❯❯

Læsestativ fra udvalgte mærker

På vores liste her har vi samlet de 3 bedste læsestativ på tværs af alle mærker og brands. Men vi har også lavet lister for hvert brands, så for mere detaljeret information kan du klikke dig ind på disse lister og finde den helt rigtige læsestativ til dine behov:

Købsguide til læsestativ

Der er mange situationer, hvor vi alle – i alle aldre – læser.

Det kan være i sengen om aftenen, hvor man læser i et blad eller en bog, før man skal sove. I køkkenet, hvor man har slået op på en bestemt opskrift i en opskriftsbog.

Eller hjemme på kontoret, hvis man eksempelvis er studerende og læser i/bruger mange bøger ad gangen.

Eller i mange andre sammenhænge i hverdagen, hvor man bruger/læser eller slår op i en bog eller et blad.

Uanset sammenhængen kan et læsestativ for mange være et nyttigt redskab i forhold til at gøre læsningen praktisk og behagelig. Læs mere om hvorfor i det følgende

Læsestativer

[products limit=“40” columns=’2′ orderby=’date’ order=’DESC’ category=“92”]

Hvad er et læsestativ?

Et læsestativ fås i forskellige udformninger – og også med andre benævnelser. Selve stativet kan minde lidt om et nodestativ, der jo har til formål at holde nodepapirerne på plads, mens musikudøveren spiller musik. Det er meget praktisk, at man ikke selv skal holde på noderne, mens man spiller, da man jo bruger hænderne til at spille med. På samme måde kan et læsestativ holde fast på den bog eller det blad, man læser i, uden at man skal have hænderne på det.

Det kan være meget praktisk, når man for eksempel står i køkkenet og laver mad.

Stativet kan stå pænt på bordet og holde fast i opskriftsbogen på den rigtige side, mens man laver mad. Uden, at bogen klapper sammen.

Derudover kan opskriften på den måde stå oprejst og er lettere at læse, end når den ligger ned. Men stativet er som sagt også praktisk i mange andre sammenhænge. For eksempel for den studerende, der har brug for at have et opslagsværk stående åben på den rigtige side, mens der skrives og læses andre steder.

Eller for læsehesten, der finder det anstrengende eller hårdt for fingre og/eller arme at holde ved den tykke roman, mens der læses

Hvordan bruges et læsestativ?

Et læsestativ er indrettet, så man kan indstille det på den måde, det passer læseren bedst. Det vil sige, at man kan justere, læsevinklen – hvor skråt eller lodret, bogen skal hælde/stå, mens man læser. Dette er en stor fordel, idet det kan være med til at forebygge ondt eller hold i nakken. Når man har fundet den rette indstilling, er det blot at ”spænde” bogen fast på stativet, hvor to ”klapper” holder fast på bogens to åbne sider.

Især ældre eller andre svagtseende vil typisk bruge læsestativet sammen med en læselup eller et forstørrelsesglas

Er der andre lignende muligheder?

Et læsestativ – eller en læseklap, som den også kaldes, er rigtig god til de situationer, hvor man ønsker at have bogen/bladet til at stå oprejst. Men sidder man for eksempel i sofaen eller sengen med en bog eller et blad i skødet, er stativet måske ikke den bedste løsning. Alt afhængig af, hvordan man sidder, selvfølgelig.

Men det kan være, at en læsepude vil kunne fungere bedre for en her. Selv om den grundlæggende funktion på de to typer dybest set er den samme, er der alligevel en forskel.

For som navnet antyder, er der her tale om en pude.

Læsepuden har en praktisk størrelse, der måske for mange synes lettere at flytte rundt på, og så er den let og behagelig at have på skødet. Fyldet i puden er små kugler, der gør, at både store og små bøger står godt og stabilt – i hvilken som helst læsevinkel. På den måde er læsepuden et godt alternativ til det lidt større og ret stabile læsestativ… Der til gengæld kan være en meget nyttig hjælper ved ethvert bord, der skal læses ved

VIDEOER: Hjælp & Vejledning

Læsestativ i Træ https://www.youtube.com/watch?v=kv-1xrLy3xY Læsestativ i Plastik https://www.youtube.com/watch?v=TYKUQMBUuEM Lecco – Læsestativ https://www.youtube.com/watch?v=y25MQK33wnA