Annonce Mange danskere lider af søvnbesvær, hvilket kan påvirke både kroppen og sindet i en negativ retning. Hvorfor så mange sover dårligt kan skyldes mange ting, både indre og ydre faktorer. Mens noget kunne tyde på at den store stress-epidemi er den største skyldner, så er der også en lang række ydre faktorer der kan påvirke søvnen.  Sveder eller fryser du ofte om natten, så kan det skabe uro og forværre din søvn. Her bør du overveje om din dyne egentlig er god nok. 

Skab en passende temperatur under dynen

Mange mennesker døjer jævnligt med at de enten har det for varmt eller for koldt, når de skal sove. Er du meget bevidst omkring temperaturen omkring dig inden sengetid, så kan det give anledning til bekymring og nervøsitet, som gør at du får sværere ved at falde i søvn eller at du vågner mange gange i løbet af natten.  Har du en dyne som er for tynd til de koldere måneder, så kan det være at du altid har det køligt i sengen. Fryser du op til sengetid, så bruger din krop ekstra energi på at få varmen, hvilket betyder at du ikke kan få den ro der skal til for at falde i søvn. 

Men hvordan vælger jeg den rigtige dyne?

Ved man ikke hvilken dyne man skal vælge, så kan man online finde en bedst i test dyne, og lade sig inspirere til det næste køb.  Generelt kan man vælge i mellem at have 2 forskellige dyner til sommer og vinter, nemlig de såkaldte sommerdyner og vinterdyner.

Dynerne har forskellige tykkelser og passer derved til de forskellige temperaturer, som årstiderne kan byde på.  Der findes også dyner der tilpasser sig din kropsvarme. Den slags dyner kan bruges hele året, så man undgår at skulle skifte mellem to dyner.

En helårsdyne er den bedste løsning for nogen, mens andre i høj grad foretrækker at skifte mellem en tynd og en tyk dyne

Similar Posts